Sidekart
Vi Maler Norge
Postboks 5479 Majorstua, 0305 Oslo Telefon 23 08 75 90 Faks 23 08 75 89
MESTER
 

Har du noen gang lurt på?


 
* Hvorfor fungerer noen mennesker bedre sammen enn andre?
* Hvorfor har vi favorittfarger?
*   eller avsmak for en spesiell farge?
* Hvorfor gjør enkelte omgivelser deg tung til sinns
*   mens andre steder gir deg overskudd?
* Kan det værer mulig å redusere sykefraværet ved hjelp av farger?
* Hvordan skal bedriftens medarbeidere kunne bli mer kreative?
* Hvorfor er det viktig å tenke farger når du skal velge klær til et jobbintervju?Design, reklame og interiør
Farger er den raskeste form for kommunikasjon. Vi oppfatter farge før form. Derfor er det viktig at designere, malere og reklamefolk lærer seg hva fargene signaliserer. Feil fargevalg på emballasje, logo eller designprogram vil sende gale signaler. Det kan medføre at et produkt ikke selger.
Galt fargevalg i en forretning, frisørsalong eller på en messe-stand kan bety dårlig salg/lite besøk. Vi må også være bevisst at det samme gjelder for uniformer og hva vi kler oss i når vi representerer.
En designer eller interiørarkitekt må være på vakt for ikke å velge farger ut fra egne fargepreferanser, men velge riktig fargepsykologisk!

Farger, mat og helse
Lys og farger påvirker hjernen, og innvirker på kjertler som produserer hormoner. Disse hormonene styrer forbrenningen, søvnmønsteret og vår seksualitet, for å nevne noe. Den sterkeste innvirkningen på vår fysiologi har rødt og blått lys. Det kan du teste selv ved å måle muskelstyrken i håndtrykket ditt ved ulikt lys, eller se hvor mange ganger du blunker.
Fargeterapeuter hevder at alle kroppens organer, kjertler og systemer relateres til de ulike fargene, og kan behandles deretter

Nyere forskning viser at fargesterk frukt og grønnsaker inneholder flere antioksydanter og er generelt sunnere enn fargesvake. Jo sterkere farger, desto mer innhold av de mirakuløse stoffene. Disse stoffene beskytter oss mot sykdommer og motvirker tidlig aldring. Mye av det sunne ligger i selve fargestoffene!

Farger og barn/ungdom
Å gi våre barn en god fargebalanse er meget viktig! Barn trenger farger, men i dagens samfunn kan det i noen sammenheng bli for mye av det gode.
Knallfarger på barnerommet der barnet skal sove kan skape søvnforstyrrelser, og urolige barn blir enda mer urolige i f. eks. rødt.
Blått senker derimot puls og blodtrykk, og får pupillene til å trekke seg sammen. I et blått soverom forstår barnets hjerne at det er tid for å sove.
Den polske neuropsykologen Kurt Goldstein, oppdaget gjennom sine mange studier av farger på 1930 – 1940 tallet en klar sammenheng mellom sykdomsreaksjoner og farger. Bl.a. observerte han at rødt var uheldig for epileptikere og pasienter med Parkinsons sykdom, mens grønt og blått var gode farger

Ønsker du å bestille eller lese mer om boken "Fargene forteller" - klikk her

Les mer om Tove Steinbo - Dialog - klikk her

Ønsker du å gå kurs (1-dag eller 2-dags kurs) - se kursplan her

Blogg om farger: http://fargeneforteller.blogspot.com/

Nyheter fra Maleren